CSS in BmwBlog zavzameta Raceland

Ko me je navsezgodaj zjutraj pričakal pogled na megleno Ljubljano, nisem niti pomislil da nas čaka tako fantastično nedeljsko jutro – pripravljeni smo bili na našo verzijo cerkve:  jutro na dirkališču.

Zbrali smo se ob obvoznici in se odpravili proti našemu cilju. Z glasbo na primerni glasnosti, da so melodije utopile včasih kar nadležno brnenje naših izpuhov na avtocesti. Po slabi uri vožnje smo prispeli na našo destinacijo, naše igrišče za to nedeljsko jutro, Raceland Krško

Zahvaljujoč BMWBlog Slovenija smo celotno dirkališče imeli samo zase in prav vse nas je oblivala prijetna nervoza, kdaj se bomo lahko zapeljali. In tako smo začeli – s slikanjem M2, M4 in M6 smo opravili nekaj krogov za slikanje in spoznavanje proge. Po tem pa je prvi trenutek prekrmiljenja iz drugega zavoja naznanil to, da je čas da se nam pridružijo še ostali.

Celotna scena se je izkazala za izjemno fascinantno, Mercedes-Benz AMG GT-S, ki poskuša ubežati Quattro pogonu Audija RS5, zvočna kulisa dveh V8 motorjev in poki iz Akrapovič Evolution izpušnega sistema na Audiju. Mali Abarth, ki je na zaprti progi kar uspešno bežal BMW M6 in V10 motorju- moč tega pa je poskrbela za poredne zdrse zadnjega konca vozila iz vsakega ovinka. V naši uri na dirkališču smo videli kar nekaj zanimivih primerjav vendar nobenemu od nas ni bilo mar za čase krogov ali merjenje velikosti egov. Vsi smo vedeli, da je ena stvar najpomembnejša. Zabava. Vsak od nas, ki je zapeljal avto na progo je v porivanju avta bližje in bližje robu zmogljivosti dosegel prav to. Škripanje prednjih gum pod zaviranjem? Nasmeh! Pol-nadzorovan zdrs zadnjih koles ob izhodu na štartno-ciljno ravnino? Krik in smeh! Nič se ne more primerjati s tem varnim iskanjem mej!

Torej, kakšna so naši občutki? Definitivno si želimo še več! V društvu Car Scene Slovenia razmišljamo prav o organizaciji takih dogodkov, bi se nam pridružili tudi vi?

Scroll to Top